Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@03:41:34 GMT

افطار به افق پایگاه امداد و نجات صلوات‌آباد سنندج

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۲۹۴۰۱

افطار به افق پایگاه امداد و نجات صلوات‌آباد سنندج

به گزارش ایرنا، امروز هرجا سخن از نوع دوستی و اقدامات بشردوستانه به میان می‌آید نام هلال احمر در آن میان می‌درخشد و ناخودآگاه هلال سرخ و اعضای سفید و قرمزپوش آن در ذهن انسان مجسم می‌شود. افرادی که فارغ از هر رنگ و نژاد و ملیتی تنها هدفشان در حوادث، نجات جان انسان‌ها است.

بنیانگذار سازمان صلیب سرخ و هلال احمر را "هانری دونان" تاجر و فعال اجتماعی می‌دانند، کسی که ۱۸ اردیبهشت (۸ می سال ۱۸۲۸ میلادی) قریب به ۲۰۰ سال پیش در سوییس زاده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او سال ۱۸۵۹ در جریان یکی از ‏سفرهای تجاری‌اش از منطقه‌ای به نام «سولفورینو» در شمال ایتالیا عبور می‌کرد که شاهد درد و رنج ‏سربازان زخمی بسیاری شد که در طی جنگ در این منطقه بدون مراقبت رها شده بودند.

هانری پس از آن خاطرات و مشاهدات خود را در کتاب "خاطره‌ای از سولفورینو" که در آن پیشنهاد ارائه مراقبت‌های بهینه به سربازان مجروح در زمان جنگ را مطرح کرده بود، ثبت کرد، این کتاب الهام ‌بخش آغاز کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در سال ۱۸۶۳ شد.

او شاید فکر نمی‌کرد روزی تفکرش تا این اندازه جهان شمول شود و روز تولدش را به نام روز جهانی این نهاد بشردوستانه نامگذاری کنند.

تاریخچه تاسیس جمعیت هلال احمر در کشورمان به حدود ۱۰۰ سال پیش (۱۳۰۱ شمسی) برمی‌گردد و از آن زمان تاکنون در حوادث و بلایای طبیعی و بحران‌هایی همچون زلزله، سیل، جنگ، سوانح ریلی، هوایی، دریایی و تصادفات جاده‌ای اعضای هلال احمر پررنگ‌ترین نقش را در امدادرسانی و کاهش آلام بشری برعهده داشته و علاوه بر آن این نهاد طی این سال‌ها اقدامات فرهنگی و معنوی از جمله کمک به نیازمندان را نیز با همراهی خیران بر مجموعه اقدامات خود افزوده شده است.

مقصد؛ پایگاه امداد و نجات جاده‌ای صلوات آباد

حدود یک ساعت مانده به افطار به سمت پایگاه امداد و نجات جاده‌ای صلوات آباد که در ۲۰ کیلومتری شهر سنندج قرار دارد، راهی شدیم و پس از حدود ۲۰ دقیقه به پایگاه رسیدیم و امدادگران با روی گشاده به استقبال ما آمدند.

در نگاه اول یک ساختمان ۲ طبقه سفید رنگ که دورِ نمای قسمت ورودی آن به رنگ قرمز درآمده و بر بلندای ساختمان هم یک هلال سرخ وجود دارد، با ۲ خودرو ست امداد و نحات و آمبولانس و پنج نفر نجاتگر به چشم می‌آیند.

داخل ساختمان که می‌رویم شامل قسمت‌های مختلفی است؛ اتاق تجهیزات، اسکان اضطراری، اداری، معاینه، نشیمن، آشپرخانه و یک دستگاه فوتبال دستی هم که برای ایام فراغت در راهرو کوچک ساختمان تعبیه شده است.

اینجا همه روپوش سفید و قرمز بر تن دارند، من هم روپوش مختص به اعضای جوانان هلال احمر را که از سال‌های گذشته به یادگار دارم، می‌پوشم و همرنگ جماعت آنها می‌شوم. 

امدادگران در یکی از اتاق‌ها یک سفره ساده برای افطار برپا کرده‌اند، نان و ماست محلی که از روستای صلوات آباد در نزدیکی پایگاه تهیه شده، همراه با خرما، بامیه و زولبیا و خیار حلقه شده تمام آن چیزی است که در این سفره دیده می‌شود.

در شیفت امروز این پایگاه، پنج نفر نجاتگر به نام‌های «فردین فتاحی، نادر کرمی، وریا زندی، پیمان احمدی و سینا جهانگیری» حضور دارند، سنشان از بزرگ به کوچک ما بین ۴۰ تا ۲۰ ساله نشان می‌دهد، از آنها می‌پرسم کدام یک بیشتر سابقه فعالیت در هلال احمر را دارید می‌گویند اکثرا بیش از ۱۰ سال است که امدادگریم.

خطرها را به جان می‌خریم

"وریا زندی" یکی از این امدادگران است که به گفته خودش از سال ۱۳۸۵ به واسطه یکی از دوستانش با جمعیت هلال احمر آشنا شده و پس از آن با گذراندن دوره‌های آموزشی متعدد پا در این وادی نهاده و تاکنون خطرهایش را نیز به جان خریده است.

بیشتر با او هم کلام می‌شوم، می‌گوید: هر ماه ۱۰ روز را در این پایگاه حضور دارم، شاید اگر عشق و علاقه به این کار انسان دوستانه نبود تا حالا ماندگار نبودم، اگرچه که از بیکاری هم بدم می‌آید و همین که مشغول به کاری خیرخواهانه هستم یکی از دلایلی بوده که آن را ترک نکرده‌ام.

او در مورد تعداد ماموریت‌هایی که در ماه دارد، گفت: بسته به منطقه جغرافیایی و فصول مختلف سال، ماموریت‌ها کم و زیاد می‌شود، مثلا در مناطقی با جاده‌های نامناسب و یا فصول زمستان و بارندگی، تعداد حوادث و تصادفات بیشتر می‌شود و قطعا نجاتگران پایگاه‌های امداد و نجات آن مسیرها بیشترین تعداد ماموریت را در ماه دارند.

این امدادگر جمعیت هلال احمر کردستان، نجات جان مصدومان را از زیباترین لحظات زندگی خود می‌داند که حس خوشایندی را برای او به دنیال دارد و ادامه می‌دهد: بهترین خاطرات زمان فعالیتم مربوط به زمانی است که توانسته‌ایم جان مصدومان را نحات دهیم.

از او در مورد حق الزحمه می‌پرسم، پاسخ می‌دهد: حق الزحمه‌ای که دریافت می‌کنیم بیشتر به عنوان حق ایاب و ذهاب است. در کنار آن باید در مابقی ایام ماه در شغل دیگری مشغول به فعالیت باشیم. اگر بحث بیمه و جذب نجاتگران در هلال احمر انجام شود انگیزه بسیار خوبی برای ادامه فعالیت آنها خواهد بود.

زندی، نیروهای امدادی را سرمایه اصلی جمعیت هلال احمر می‌داند و گفت: هرکدام از این نیروها سال‌ها آموزش دیده‌اند و یک سرمایه محسوب می‌شوند که امیدواریم با بهبود شرایط کاری، بحث ماندگاری آنها بیشتر فراهم شود.

وی به یک اتفاق خوب در سال جاری اشاره کرد و افزود: امسال جمعیت هلال احمر استان تعدادی از نجاتگران قدیمی را که دارای سابقه کاری بالا و مدرک ایثار(بالاترین درجه امدادگری) بودند استخدام و بیمه کرد که اقدام بسیار خوبی بود.

کوچکترین امدادگر پایگاه صلوات آباد تازه داماد بود

در جمع نجاتگران امروز پایگاه صلوات آباد "سینا جهانگیری" با ۲۳ سال کوچکترین سن را دارد که در حال حاضر دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حقوق بوده و به تازگی هم نامزدی کرده است.

او آشنایی خود با جمعیت هلال احمر را از سال ۱۳۹۵ و به واسطه خواهرش که داوطلب این جمعیت بوده عنوان کرد و گفت: هر ماه هشت روز را به صورت شیفت‌های ۴۸ ساعته در پایگاه حضور دارم و تاکنون در پایگاه‌های مختلفی در سطح استان امدادرسانی کرده‌ام.

این نجاتگر افزود: اینکه می‌توانیم به نجات جان یک انسان کمک کنیم حس فوق العاده خوبی دارد که با هیچ چیزی قابل مقایسه نیست، اعضای هلال احمر هنگام حوادث از جان خود مایه می‌گذارند و کمبود مزایا و امکانات هیچوقت باعث نشده است که لذت نحات جان انسانها را فراموش کنیم.

وی یادآور شد: آنچه که ما را به این راه فرا می‌خواند عشق به این کار است وگرنه حق الزحمه‌ای که دریافت می‌کنیم ناچیز است و مخصوصا برای اعضای متاهل، جوابگوی هزینه‌های زندگی نیست؛ امیدوارم پشتوانه‌ای ایجاد شود تا امدادگران که به کارشان عشق می‌ورزند، این راه را همچنان ادامه دهند.

نقش زنان در فعالیت‌های هلال احمر چیست؟

اما شاید برای شما سوال پیش بیاید که امدادگران زن چه اقداماتی را در هلال احمر انجام می‌دهند، این مسئله را از "پریسا یوسفی" که دارای مدرک نجاتگری است و در این سفر ما را همراهی می‌کرد، جویا شدم.

یوسفی در این مورد گفت: اعضای بانوان هلال‌ احمر در جمع ‌آوری کمک‌های مردمی، طرح‌های نوروزی، آموزش امداد، طرح‌های بشردوستانه، کمک به کادر درمان و طرح‌های غربالگری و برخی دیگر از فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه در اکثر برنامه‌های جمعیت هلال‌احمر حضور داشته است، افزود: از جمله این اقدامات سه دوره حضور در زلزله کرمانشاه و فعالیت در تیم حمایت روانی سحر در بلایا، طرح راهنمایی مسافران نوروزی، جمع آوری کمک‌های بشر دوستانه و طرح شهید قاسم سلیمانی (ناظران سلامت) بوده است.

این نجاتگر هلال احمر ادامه داد: بخشی از فعالیت‌هایم نیز به ایام همه گیری ویروس کرونا مربوط می‌شود که شامل دوخت و توزیع ماسک و مواد ضدعفونی، اطلاع رسانی با خودروهای امدادی در سطح شهر و اماکن عمومی و مساجد، انجام غربالگری و تست pcr کرونا و همکاری با کادر درمان بیمارستان در بخش کرونا بوده است.

او با عنوان اینکه در هر جا و زمانی هر کاری از دستم بر بیاید برای کمک رسانی انجام می‌دهم، افزود: عشق و علاقه به کمک به مردم نیازمند و آسیب دیده من را به سمت هلال احمر سوق داد و همواره به امدادگری عشق می‌ورزم و افتخارم عضویت در این نهاد است.

امدادرسانی به ۲ هزار و ۳۳۹ حادثه دیده در کردستان

معاون امداد و نجات جمعبت هلال احمر کردستان نیز که امروز در این پایگاه حضور داشت، به وجود ۲۳ پایگاه ثابت و سیار امداد و نجات جاده‌ای در استان اشاره کرد و افزود: سال گذشته امدادگران این جمعیت به ۲ هزار و ۳۳۹ نفر حادثه دیده در استان امدادرسانی کردند که از این تعداد ۸۳۲ نفر مصدوم بودند.

مهدی خوش قدم، به رهاسازی ۷۸ نفر در حوادث جاده‌ای اشاره و ادامه داد: در این مدت ۱۵۷ نفر به بیمارستان‌های سطح استان انتقال داده شده و ۸۱ نفر هم فوت شدند.

بیش از یک هزار امدادگر آموزش دیده در جمعیت هلال احمر کردستان فعالیت می‌کنند

وی تعداد امدادگران آموزش دیده و فعال استان را بالغ بر یک هزار و ۱۲۵ نفر عنوان کرد و گفت: این امدادگران در تیم‌های عملیاتی و در بخش‌های مختلف، آموزش‌های تخصصی جاده‌ای، کوهستان، آواربرداری و سیلاب را گذرانده و ساماندهی شده‌اند.

معاون امداد و نجات جمعبت هلال احمر کردستان به هدف گذاری برای جذب بیش از ۴۰ نفر از نجاتگران هلال احمر استان در سال جاری خبر داد و گفت: خوشبختانه با پیگیری‌های مدیرعامل استان امسال یکی از استان‌هایی بودیم که بیشترین آمار جذب افراد با مدرک ایثار را داشتیم.

وی در پایان به وضعیت نامناسب زیرساخت‌های جاده‌ای در استان هم گریزی زد و گفت: با توجه به وجود جاده‌های ناهموار و ضعیف بودن زیرساخت‌های راه در استان، آمار حوادث بالاست و نیاز داریم که پایگاه‌های بیشتری را برای پوشش این حوادث داشته باشیم که در صورت تامین اعتبار طبق برنامه پنج ساله ۲۰ پایگاه جدید به پایگاه‌های استان افزوده می‌شود.

سفر و بازدید ۲ ساعته ما پس از صرف افطار و شام و مهمانوازی نجاتگران پرانرژی و خوش اخلاق پایگاه صلوات آباد سنندج پایان یافت.

اعضای امدادی جمعیت هلال احمر در سه سطح امدادگر، نجاتگر و ایثار آموزش‌هایی را می‌گذرانند که به بالاترین درجه امدادگر در سازمان امداد و نجات ایثار می‌گویند. درجه ایثار به امدادرسانی اطلاق می‌شود که ضمن گذراندن مراحل امدادگری و نجاتگری و کسب چندین مهارت و توانمندی ویژه، توانایی حضور در مأموریت‌های مختلف (جاده‌ای، کوهستان، دریایی و … ) را داشته و علاوه بر حضور در حوادث ملی توانایی و قابلیت حضور در حوادث بین‌المللی را نیز دارد.

در هنگام وقوع حوادث در هر نقطه از کشور حتی بدون داشتن آنتن سرور می‌توانید با سامانه ۱۱۲ ندای جمعیت هلال احمر ایران تماس بگیرید و جهت امدادرسانی هرچه سریعتر درخواست کمک کنید.

هر ساله همزمان با هشت می مصادف با ۱۸ اردیبهشت روز جهانی صلیب سرخ، هفته گرامیداشت جمعیت هلال احمر در کشورمان آغاز می‌شود و تا ۲۴ اردیبهشت ادامه دارد.

برچسب‌ها کردستان امداد رسانی سنندج امداد و نجات جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان امداد رسانی سنندج کردستان امداد رسانی سنندج امداد و نجات جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران اخبار کنکور هلال احمر کردستان جمعیت هلال احمر هلال احمر هلال احمر امداد و نجات صلوات آباد جاده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۲۹۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم امدادرسانی هلال احمر در مناطق متأثر از سیل و آبگرفتگی

به گزارش خبرگزاری مهر، بابک محمودی گفت: ۱۱ استان اصفهان، تهران، خراسان جنوبی، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، قم، گلستان، مازندران، کرمان و یزد تحت تأثیر سامانه بارشی قرار گرفتند.

وی اضافه کرد: در این مدت نیروهای این جمعیت طی ۸۱ مورد عملیات امداد و نجات به ۲ هزار و ۶۵۲ نفر متأثر از سیل امدادرسانی کردند، ۱۱۸ نفر را به مناطق امن انتقال، و از ۲۸۱ واحد مسکونی تخلیه آب صورت گرفت.

محمودی تصریح کرد: ۴۶۸ کیلوگرم نایلون، ۳۴۹ تخته پتو، ۱۹۷ تخته موکت، ۱۵۵ بسته غذایی و ۹ دستگاه چادر توسط نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر در بین متأثرین توزیع گردید.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور بیان کرد: ۱۶۰ تیم عملیاتی متشکل ۶۱۵ نفر امدادگر و نجاتگر در این عملیات حضور و به متأثرین امدادرسانی کردند.

کد خبر 6088869

دیگر خبرها

  • فعالیت‌های جمعیت هلال احمر اردبیل در مسیر رشد قرار دارد
  • افزایش ۱۲ درصدی درآمد داروخانه‌های هلال احمر اردبیل
  • فعالیت‌های جمعیت هلال احمر استان اردبیل در مسیر رشد قرار دارد
  • افزایش ۱۲ درصدی درآمد داروخانه های هلال احمر اردبیل
  • امداد برای نجات ۹ نفر گرفتار در سیلاب شهرستان سرایان
  • امداد برای نجات ۹ نفر گرفتار در سیلاب شهرستان سرایان ادامه دارد
  • ادامه امدادرسانی هلال احمر در ۱۱ استان متأثر از سیل
  • تداوم امدادرسانی هلال احمر در مناطق متأثر از سیل و آبگرفتگی
  • ادامه امدادرسانی هلال احمر در ۱۱ استان متاثر از سیل
  • امدادرسانی‌ نیروهای هلال احمر به ۱۱ استان متأثر از سیل و آب‌گرفتگی